21. september 2019

Gode tips til en hovedrengøring

\

Hold fokus og spar tid

Når du skal igang med en hovedrengøring er det vigtigt du fokuserer på opgaven. Hvis du hurtigt lader dig distrahere af for eksempel din telefon, så ligger du fokuset over på noget andet, og glemmer måske hurtigt hvor langt du er nået i din rengøring.
\

Gør rent sammen med børnene

Det altid en god ide at lade dine børn være med og få nogle opgaver. De kan for eksempel tørre fodpaneler af, legetøj eller andet. Hvis du lader dine børn hjælpe, vil rengøringen gå hurtigere, og de vil føle I laver noget sammen.
\

Find alle rengøringsmidler frem

Inden i går i gang med rengøringen er det en god ide at finde alle redskaber frem som du skal bruge. Dette kan være støvsuger, klude, rengøringsmidler mv.
\

Start fra oven og arbejd dig ned

Når du begynder rengøringen, anbefaler vi du altid starter fra oven og arbejder dig ned derefter. Du vil på den måde undgå at du efterlader støv på områder, hvor du allerede har vasket. På den måde ender støvet på gulvet, og du vil nu kunne støvsuge det hele op.

Ting, du skal huske at gøre rent i en hovedrengøring

Man glemmer ofte at gøre de mest væsentlige områder rene. Det er områder, der oftest bliver berørt af mange fingre og derfor mange bakterier. Derfor er det vigtigt at at huske følgende.

Z

1. Vask af stikkontakter

Stikkontakter bruges flere gange dagligt, både af voksne og børn. Der samles mange bakterier på overfladen. Derfor er det en god ide at gøre det til en del af din hovedrengøring.
Z

2. Skylle-knappen på WC'et

Har du tænkt over hvor ofte en trykknap på toilettet bruges. Den bruges både af voksne og evt børn, som lige har lært at tørre sig selv. Spørg nu dig selv, hvor ofte du rent faktisk tørrer skylle-trykknappen af. De fleste ville svare sjældent eller måske aldrig. De fleste trykker på knappen lige efter de har været på toilettet, før de vasker hænder. Derfor er skylle-trykknappen på toilettet den største bakteriebombe i hele dit hjem. For at undgå en spredning af bakterier og evt. colibakterier er det vigtigt du dagligt vasker og tørrer din skylleknap af.
Z

3. Vask af fjernbetjeningen

En fjernbetjening bliver berørt op til flere gange dagligt. Hvis den ikke bruges, flyttes den, derfor er den ofte meget udsat for bakterier. Mange tænker ikke over at en fjernbetjening skal vaskes, men det skal den! Det er ikke nok at tørre den af, den skal have en våd klud i ny og næ. Det kan godt tage lidt tid, da du skal være grundig, og rundt i alle hjørner og kanter.
Z

4. Dør- og køleskabshåndtag

Ligesom på stikkontakter, er vi i daglig kontakt med diverse håndtag. Der samles utroligt mange bakterier, og selvom I selv mener at have en god håndhygiejne, så kan du aldrig være sikker på dine gæster har. Sørg derfor for en god vask med sæbe af alle håndtag i hjemmet.

Hvis du ikke kan overskue hovedrengøring!

F.A Rengøring tilbyder dig rengøringshjælp i private hjem. En privat rengøring kan hjælpe dig til mere overskud i hverdagen.